Tortafotó
Fényképes Torta Házilag

Te is meg tudod csinálni!

A Fényképes Torta

Fényképes Torták Általában

Biztosan sokan hallottak már az úgynevezett fényképes tortákról. Talán azt már kevesebben tudják hogy hogyan is készül ez...

Többféle megoldás is létezik:
- Ehető Fényképpapír
- Ehető ostyalap
- Fondant lap
- Csokoládé fólia

A két utóbbi speciális gépekkel készül, a használatuk is szakértelmet kíván, és ezen kívül igen költségesek is. Az érdeklődők kedvéért lettek csupán megemlítve. A két legelterjedtebb tehát az ehető ostyalap, és az ehető fényképpapír. Ezekre egy különleges nyomtató segítségével nyomtatnak, speciális ételfestékkel.

Miért az ostyalap ...

Az hogy melyiket használják, több dolgon is múlhat. Az ostyalap nem olyan kényes, szinte bármilyen felületen használható és sokkal olcsóbb mint az ehető papír (az ehető papír közel 6-szor drágább) . Az ehető fényképpapír, bár tökéletes fénykép minőséget ad, de irreális áron teszi mindezt, és kizárólag nem nedves felületen használható (Csokoládé bevonat) . Ezért csak különleges igények esetén használják, ahol a költségek mellékesek.

Az ostyalap megközelíti a fénykép minőséget, mint említettem szinte bármilyen felületre felhelyezhető, a szakmai, vagy gyakorlati tudás teljes hiányában is. Nem utolsó sorban pedig, sokkal kedvezőbb áron használhatjuk ki, a fényképes torta nyújtotta lehetőséget, akár házi körülmények között is.

 
Rajzolta, Tervezte, Írta és Rendezte: Pofee | Szabályos xhtml | Szabályos css